Halloween-vinkit

 

 

Halloween on noitien, kummitusten ja muiden horror-olentojen juhlapäivä, jota vietetään perinteisesti lokakuun viimeisenä päivänä eli pyhäinpäivän aattona. Nimi Halloween tuleekin juuri englannin kielen sanoista "All-Hallows-Eve" (= pyhäinpäivän aatto). Perinteisestä, amerikkalaistyylisestä Halloweenin vietosta, jossa naamiaisasuiset lapset kiertävät ovelta ovelle kysymässä "karkki vai kepponen?", Halloween on kuitenkin laajentunut riehakkaaksi karnevaalimaiseksi naamiaisjuhlimiseksi, jolla katkaistaan (ja valaistaan!) pitkä, pimeä syksy. 

Halloweenin päävärit ovat sysimusta, verenpunainen ja tietenkin kurpitsanoranssi. Myös tummalila ja tummansininen käyvät, sekä efektiksi hopeaa ja vitivalkoista.

Kaikki Halloween- ja kauhuaiheiset tuotteet ovat samassa pääkategoriassa: Halloween ja kauhu.

Pukeutuminen ja ulkonäkö

Halloween on siitä hauska juhla, että puvuksi ja hahmoksi sopii monen monet tyylit laidasta laitaan. Perinteiset pirut, noidat, vampyyrit, zombit ja luurangot saavat seurakseen goottihahmoja, merirosvoja, kauhueläimiä, scifi-sotureita jne. Ja ainahan voi juhlille antaa jonkin kauhusta poikkeavankin naamiaisteeman. Kurkkaapa, mitä löytyy aikuisten naamiaisasuista ja lastenasuista. Räväkkä peruukki antaa hahmolle katu-uskottavuutta, ja naamarin taakse voi piilottaa oman henkilöllisyytensä. Muistathan myös maskeerausvinkkimme: sieltä löytyy hätkähdyttäviä kauhukasvoja, joita voi maalata ihan itse. Halloween- ja kauhuosastossamme on todella laaja valikoima asusteita, koruja ja muita tuotteita, joilla voi koristaa omaa hahmoaan.

Koristelu

Halloween-koristeluun sopii kaikenlainen kauhu- ja iljetysrekvisiitta. Nyt ei kannata säästellä mielikuvitustaan, vaan kaikki peliin! Oviaukkoihin voi viritellä hämähäkinseittejä asukkeineen ja katosta roikkumaan superisoja lepakoita ja hämiksiä juuri sellaiselle korkeudelle, että ne hipaisevat ohikulkevia vieraita. Seinille iloisen värisiä Halloween-koristenauhoja ja -kylttejä, verinoroja, luurankoja (varsinkin pimeässä hehkuvat!), haamuja... Sohvan nurkkaan voi piilottaa verisen raajan ja nojatuoliin pierutyynyn. Vessaan viattoman näköinen mustaava saippua ja arvaamaton wc-suihku.
Katso Halloween-koristeistamme, pilailusivultamme ja ötököistä & lepakoista omaan juhlaasi sopivia tuotteita.

Pöydän kattaus

Liinaksi Halloween-pöytään sopii musta tai lila. Jos et omista sellaista, niin tsekkaa kauhupöytäliinavalikoimamme ja muut kattaustuotteet. Tai värjää halpaa lakanakangasta mustaksi. Kynttilät kuuluvat ehdottomasti tyyliin. Löytyisikö mummon vintiltä komea, metallinen haarakynttelikkö juhlapöydän kruunuksi? Katso myös meidän lyhty-  ja kynttilävalikoimamme. Jos omistat hopeiset aterimet, nyt on mainio tilaisuus ottaa ne käyttöön. Pöytäkoristeiksi sopivat erilaiset ötökät, nahkasiivet ja luikerot. Alumiinipaperista voi taiteilla metalliköyttä ja siihen kiipeilemään hämiksiä. Ruokahalun herättäjäksi kelpaa vaikkapa laboratoriotölkki. Ja viinipullon viereen ehkäpä pääkallo hymyilemään. Pöydän kulmalle voisi laittaa vahtiin tuimailmeisen korppikotkan. Kukiksi Halloween-pöytään sopivat kuihtumattomat mustat ruusut, mutta lilat esikot ja syklaamitkin ovat omiaan sydänsyksyn juhlaan.

Ruoka ja juomat

Ruuan ja juomien tarjoilussa ja ulkonäössä Halloween näkyy myös. Boolimaljaan pari silmää kellumaan. Piilota tavallisten karkkien joukkoon pilakarkkeja tai tarjoa vieraille räjähtävää tai vettä ruiskauttavaa purkkaa (löytyvät pilailusivultamme, missä on myös muita kepposteluun sopivia tuotteita). Pikkuötököitä voi laittaa myös salaatin ja muun kylmän ruuan joukkoon lisäpiristykseksi. Ruoka värjätään tietenkin karmivan väriseksi. Mustikoilla ja mustilla viinimarjoilla saa ällöä lilaa, kun sekoittaa niitä vaikkapa kerma- tai vaniljavaahtoon. Elintarvikevärejä kannattaa myös kokeilla. Pieniä hyvänmakuisia hämähäkkejä saat lihapullista, joihin teet makaronijalat. Jos olet näppäräkätinen, niin pikkuleipä- tai piparitaikinasta voi muotoilla pääkallon näköisiä herkkuja (ruskeasta taikinasta saa myös pökäleen muotoisia). Lakritsakastikkeella voi koristella kakkuja, jäätelöä ja pikkuleipiä. Ota lapset mukaan ideoimaan ja toteuttamaan kauhuruokalajeja; he ovat siinä(kin) asiassa virtuooseja.

Tunnelma

Juhlamielen, ruuan ja koristelun lisäksi tunnelmaa luovat tietenkin sopivan karmiva musiikki sekä oma ja vieraiden pukeutuminen juhlan tyyliin. Halloween-hahmorepertuaari on laaja, kaikki kauhu käy: vampyyrit, noidat, velhot, pirut, piruttaret, kummitukset, luurangot, muumiot, pyövelit, viikatemiehet, ihmissudet, merirosvot, samurait, ninjat, vangit, gangsterit... Hahmoideoita löytyy myös historiasta, elokuvista, TV-sarjoista, tietsikkapeleistä ja kirjoista: Frankenstein, Addamsin perhe, Scream, Dr. Jekyll ja mr. Hyde, Jack The Ripper, Kapteeni Koukku, King Kong ja tietenkin voi kehitellä täysin oman karmaisevan hahmon. Erilaiset leikit, arvoitusten ratkaisemiset, tietovisailut jne. ovat hauskoja ohjelmanumeroita. Vieraat voi laittaa taiteilemaan diaboloilla tai jojoilla. Lapsille voi rakentaa huonekaluista ja filteistä kauhutunnelin, ja muotoiltavat ilmapallot ovat lasten - ja lastenmielisten - klassinen suosikki. Juhlan voi paukauttaa käyntiin näyttävästi vaikkapa konfettitykillä (monta eri kokoa löytyy juhlakoristeistamme).

Happy Halloween!

© Punanaamio 2024