Yksipyöräisten mittatiedot ja -ohjeet

 

Tältä sivulta löydät tietoa, miten valitset itsellesi oikeankokoisen yksipyöräisen.

Ajajan jalan pituus määrää, minkä kokoinen pyörä on sopiva. Mittaa jalkasi pituus haaroista maahan jalkineet jalassa. Alla olevista taulukoista näet itsellesi sopivan kokoisen pyörän.

Taulukossa on ajajan jalan maksimi ja minimi pituus (lattiasta haaraan):

Yksipyöräinen Maksimi Minimi
Indy 12" Trainer Standard max. 61,5 cm min. 50 cm
Indy 16" Trainer Standard max. 80 cm min. 67 cm
Indy 20" Trainer Standard max. 87 cm min. 73 cm
Tini-Uni   min. 32 cm (2-5-vuotiaille lapsille, ei aikuisille)
Indy 20" Freestyle max. 86 cm min. 74 cm
Indy 24" Trainer max. 95 cm min. 83 cm
Indy Giraffe   jalan pituus vähintään 67 cm

 

Esimerkkejä: jos jalkasi pituus on 74 cm, sopivin pyörä sinulle on 20". Voit ajaa myös 18":n ja 16":n pyörillä säätämällä satulan tarpeeksi ylös. Liian isolla pyörällä ajaminen ei onnistu lainkaan. Rajatapauksissa tai jos olet aivan aloittelija, valitse pienempi pyörä. Pitkä ajaja voi ajaa "liian" pienellä pyörällä nostamalla satulaa, koukistamalla polvia (= tosi rankkaa) tai vaihtamalla pidemmän satulaputken. Kaikissa satulaputkissa on noin 10 cm säätövaraa, jonka avulla ajoasento hienosäädetään sopivaksi.

HUOM! Jos et ole varma siitä, että minkä kokoinen yksipyöräinen sinulle parhaiten sopii, voit aina soittaa meille ja kysyä apua! Kerran koottua yksipyöräistä ei voi enää palauttaa!

Satulan kiinnittäminen:
Kiinnitä yksipyöräisen satula niin päin, että oikean jalan poljin tulee oikealle puolelle ja vasemman jalan poljin vasemmalle ajosuuntaan nähden. Kampiin ja/tai polkimiin on merkitty R (=oikea) ja L (=vasen). Jos satula on takaperin, polkimet pyörivät väärin päin, ja ne pyrkivät löystymään kaiken aikaa. Osassa pyöriä kammet ovat kevytmetallia. Kiristä polkimet paikoilleen varovasti, etteivät kierteet vahingoitu.

 

© Punanaamio 2024