Peruukkien käsittelyohjeet, kampausvinkkejä

Peruukkien käsittely-, käyttö- ja hoito-ohjeet

Valikoimassamme on paljon erilaisia peruukkeja eri teemoihin ja tapahtumiin. Kaikki peruukkimme ovat keinokuituisia, ja lähtökohtaisesti niitä ei voi lämpökäsitellä. Peruukin tuotesivulla on maininta, jos se kestää lämpökäsittelyä. Huomioithan että keinokuidulle sopivat käsittelylämpötilat ovat melko matalia! Kaikissa peruukeissamme on joustava verkkopohja, joten ne mahtuvat monen kokoiseen päähän. Peruukkisukka kannattaa tilata peruukin alle erikseen käyttöä helpottamaan.

Peruukin käsittely:

Kun avaat peruukin pakkauksestaan, ravistele sitä reippaasti. Älä pelästy mahdollisia irtoavia kuituja, niitä voi olla tehtaan jäljiltä peruukissa, mutta kaljua siitä ei tule. Jos voit antaa peruukin roikkua avoimena vaikkapa seinäkoukussa pari päivää, edesauttaa se kuidun palautumista pakkauksesta. Voit toki myös harjata pintaa kevyesti pehmeällä harjalla.
Muotoilussa hyvä nyrkkisääntö on ompeleminen. Voit kiinnittää neulalla ja langalla muutamilla pistoilla kuitutupsuja verkkoon haluamiisi kohtiin. Vastaavasti voit pienentää peruukkia ompelemalla vaikkapa verkon niskaosaan muutaman sisäänoton.
Peruukit on tehty kerroksittain ommelluista kuitunauhoista, joten näppärimmät voivat ratkoa kuitunauhaa irti ja ommella uudelleen sopivampaan kohtaan tai käyttää esimerkiksi lisäkehiuksena oman kampauksesi joukossa.
Värjääminen ei ole yleensä mahdollista, sillä suurin osa kuiduista "hylkii" väriaineita. Värejä on kuitenkin runsaasti. Jos etsit jotain erityistä, kysy lisää.

Peruukkien pesu:

Osaa peruukeistamme voi myös pestä käsin. Pese kuitenkin vasta kun on pakko, säästääksesi kuitua kulumiselta. Tuulettaminen on hyvä raikastamisvaihtoehto.
Pese peruukki runsaassa vedessä, jossa on ripaus mäntysuopaa tai muuta mietoa pesuainetta. Huuhtele huljuttaen runsaassa vedessä ja lisää viimeiseen huuhteluveteen rutkasti pyykinhuuhteluainetta, niin peruukki ei jää sähköiseksi. Kuivata ilmavasti narulla ja harjaa pehmeällä harjalla tai harvalla kammalla vasta peruukin kuivuttua. Mikäli harjauksen tuloksena peruukki "lentelee" sähköisenä, voit hieraista käsiisi hieman raakaa huuhteluainetta, jolla voit tasoittaa peruukin pinnan takaisin normaaliksi.

Peruukin päähän asettaminen:

Asettele omat hiuksesi mahdollisimman tasaisesti pitkin päätä, pinnejä, letitystä, peruukkisukkaa tai vaikkapa sukkahousunpalaa apuna käyttäen. Ota peruukin verkkopussista tukeva ote niskasta, kumarru ja vedä pussi päähäsi pohjaa myöten, mahdollisimman syvälle, jopa korvien yli. Nouse ja nosta samalla peruukin hiukset taakse pois kasvoilta. Asettele peruukki oikealle paikalleen peilin edessä, huomioiden seuraavat seikat:

- Hiukset eivät kasva kulmakarvoista, joten työnnä verkon etureuna omaan hiusrajaasi.
- Otsahiukset ovat peruukeissa pitkähköjä, jotta käyvät myös korkeaotsaisille ihmisille. Mikäli otsahiukset näyttävät aivan liian pitkiltä, leikkaa lyhyemmiksi, milli kerrallaan.
- Jakaus on ommeltu paikoilleen, joten jakauksen paikkaa et voi vaihtaa, jos haluat siirtää jakausta toiseen kohtaan, pyöritä siis koko peruukkia.
- Lopuksi lurpauta korvat ulos, tunnustele tuntuuko peruukki tukevalta, halutessasi kiinnitä lisää hiuspinneillä tai peruukkipinneillä (hengettömillä), tai ompele verkkopussia pienemmäksi, ks. Peruukin käsittely.

 

Kampausvinkkejä ja -ideoita

Peruukeista saa tehtyä pienellä mielikuvituksella erilaisia, näyttäviä kampauksia. Tähän olemme koonneet muutaman esimerkin, mutta myös muista peruukeista saa väsättyä muhkeita luomuksia esim. silloin, kun ei ehdi kihartaa omia hiuksiaan tai omat hiukset ovat liian lyhyet.

Muhkea nutturalisäke:

1. Pistä omat hiukset ponihännälle. Voit hieman tupeerata, jos haluat, niin "rakennuspohja" on pöyhkeämpi.
2. Aseta peruukki ponihännän päälle ja kiinnitä pinneillä peruukki reunoistaan ponnarin reunoille/ ponnariin. Käytä reippaasti pinnejä, jotta peruukki pysyy hyvin paikoillaan.
3. Kun tuntuu, että peruukki on tukevasti kiinni, niin pyöräytä tukka pari kierrosta ponihännän ympäri ja kiinnitä pinneillä taas reunoista kiinni. Muista piilottaa pinnit, etteivät jää näkyviin.
4. Vauhdikas "lookki" syntyy, kun vetelee hiussuortuvia sieltä täältä nutturan välistä ja vaikka tupeeraa ne pystyyn. Tässä kannattaa kuitenkin muistaa, että mieluummin kannattaa tupeerata vain omia hiuksia kuin peruukkia, koska peruukin selvittäminen on työläämpää kuin omien hiusten.
5. Ja siinä sinulla on muhkea ja kaunis nuttura nopeasti!

Kiharasta peruukista hiuslisäke:

1. Pistä omat hiukset ponihännälle. Voit hieman tupeerata, jos haluat, niin "rakennuspohja" on pöyhkeämpi.
2. Aseta peruukki ponihännän päälle ja kiinnitä pinneillä peruukki reunoista ponnarin reunoille/ponnariin. Piilota pinnit, etteivät jää näkyviin.
3. Näin syntyvät ihanat, esimerkiksi enkelin kiharat pöyhkeällä ponnarilla.

 

 

© Punanaamio 2024