Lisäosien ja irtoripsien kiinnitysohjeet

Lisäosien kiinnitysohje

Yleinen ohje kaikkien lisäosien kiinnitykseen:
Sovita ensin lisäosaa ilman liimaa, muotoile halutessasi leikkaamalla. Levitä liimaa sekä iholle että lisäosaan. Purista pintoja vastakkain, kunnes nappaa kiinni. Anna kuivua, halutessasi häivytä reunat arpivahalla tai kerroksella liimaa (Tähän voit käyttää myös paketissa kenties mukana tullutta latexia). Maskeeraa haluamallasi tavalla. Poista lisäosa vetämällä se irti varovasti, alkoholilla kostutettua topz-puikkoa ja rasvaa apuna käyttäen. Pyyhi loppuliima pois iholtasi alkoholilla.

 

Irtoripsien kiinnitysohje

Ripset

Ripsitupsut:
Aseta tippa liimaa esim foliolle. Anna hapettua liiman ohjeiden mukaan. Dippaa ripsitupsun nuppipää liimaan ja aseta se omien ripsien joukkoon, niiden juureen. Odota hetki, että ripsi tarttuu kiinni omiin ripsiisi. Voit tässä kohtaa ennen kiinnittymistä vielä sormenpäällä kevyesti muuttaa niiden suuntaa. Anna kuivua liiman ohjeiden mukaisesti.

Ripsinauhat:
Ota ripsinauha pakkauksesta ja koeistuta ne omien ripsiesi juuriin ilman liimaa. Voit lyhentää nauhaa tarvittaessa saksilla tai taivutella kevyesti sormien avulla kaarevammaksi. Levitä ohut liimaviiva ripsinauhaan ja anna liiman hapettua ohjeiden mukaisesti. Aseta nauha omien ripsiesi juureen ja painele kiinni sisänurkasta ulkonurkkaan. Kiinnitä varsinkin nurkat huolellisesti. Mikäli ripsinauha liusuu tai "hörhöttää", on siinä joko liian vähän liimaa tai olet antanut sen hapettua liian vähän aikaa. Poista silloin ripsinauha ja aloita uudelleen. Anna liiman kuivua rauhassa, vältä turhaa räpyttelyä kuivumisaikana.

Ripsiliimojen ero:
Tavallinen ripsiliima (maitoliima) poistuu meikinpoistoaineilla. Kestoliima poistetaan vauvaöljyllä tai poistoaineella. Maitoliimalla kiinnittäessä ripset kiinnitetään viimeiseksi, meikin päälle. Kestoliimalla kiinnittäessä puhtaaseen silmään käyttöohjeiden mukaan. Tässäkin on toki mielipide-eroja, ja itselle sopivin tapa löytyy kokeilemalla.

Ripsien poisto:
Maitoliimalla kiinnitetyt voit vetää kevyesti irti ulkonurkasta sisänurkkaan päin. Kestoliimalla kiinnitettyjä ei saa vetää pois, vaan ne tulee poistaa asianmukaisia poisto-ohjeita noudattaen.
Poista liima iholta meikinpoistoaineen avulla ja ripsinauhasta nyppimällä. Säilytä poistetut ripsinauhat pakkauksessaan muotoon asetettuna seuraavaa käyttökertaa varten. Älä koskaan hankaa silmiä irtoripsien ollessa paikoillaan. Kuten tavalliset ripset, ripsitupsut myöskin kärähtävät. Vältä avoliekkiä tai suoraa kuumuutta.

-----

Tämän sivun ohjeet löytyvät myös helposti tulostettavana PDF-tiedostona.

© Punanaamio 2024