Mittausohjeet - näin otat mitat itsestäsi

Asuissa olevat kokomerkinnät ovat suuntaa antavia, ja olemme lisäinfoksi mitanneet puvut saumasta saumaan. Koska kankaat ovat pääsääntöisesti joustavia, ovat mitat noin-mittoja, ja istuvuus riippuu tietysti sekä puvun että vartalosi mallista. Pääsääntöisesti kokomerkinnät pitävät melko hyvin paikkaansa, mutta kannattaa aina verrata mittojasi myös annettuihin senttimittoihin. Jotkut asut ovat tarkoituksella slim fit-mallia tai muutoin tyköistuvampaa, ja jotkut on oletuksena tarkoitettu rennommin istuviksi.

Tässä ohje, jonka mukaan voit verrata mittoja omiin mittoihisi. Mikäli mietityttää, älä epäröi kysyä lisää, neuvomme mielellämme.

Hartialeveys: Mitta olkasaumasta niskan takaa olkasaumaan.

Hihan pituus: Olkasaumasta ranteeseen mitattu mitta.

Rinnanympärys: Napakka mittanauhamitta rintojen korkeimmalta kohdalta.

Vyötärönympärys / puvun leveys: Vyötärökohdasta mitattu napakka ympärysmitta.

Kaula-haaramitta: Kaula-aukosta haaroihin ulottuva mitta. Huom! Tämä on tärkeä mitta varsinkin haalareissa (esimerkiksi eläinasut).

Lahkeen sisäpituus: Haarasta nilkkaan mitattu mitta.

Puvun pituus: Tämä mitta kertoo puvun mitan olalta helmaan.

Muita vinkkejä:

  • Verratessasi mittoja tärkein mitta on se, mikä on vartalosi nk. ongelmakohta. Jos olet esim. lanteikas, on puvun vyötärönympärys/leveysmitta tärkeämpi kuin rinnanympärys. Jos taas olet pitkä, kertoo puvun pituus sen, mihin asti helma päälläsi ylettyy.
  • Vyötärön paikka on vyötäröllä, kylkiluiden ja lantioluiden välissä, ei siis lantiolla.
  • Jos olet erittäin pienikokoinen, muista mielikuvitus. Melkein kaikkia asuja on helppo pienentää muutamilla pistoilla tai vöiden, huivien tms. avulla. Naisten asuissa erittäin pienikokoiselle hyvä vinkki on katsoa kuvan puvun kaula-aukkoa, jos kaula-aukko on reilu voi sitä olla hankala saada pysymään päällä ja istumaan kauniisti, mutta pienemmän kaula-aukon omaavissa puvuissa on enemmän pelivaraa.

Hatun koko:
Mittaa mittanauhalla pääsi ympärysmitta, se on sama kuin tekstissä ilmoitettu hattukoko.

© Punanaamio 2024