Pinjata, Happy Birthday

19,90 €
Varastossa
SKU
60925FO

Iloisen värinen Happy Birthday -vetopinjata syntymäpäiväjuhlintaan! Pinjata on hauska ohjelmanumero kaikenikäisten synttärijuhlille. Vetopinjatasta roikkuu erivärisiä huiskuloita, ja yhdestä niistä saa vedettyä pinjatan auki, jolloin sen sisällä olevat makeiset ja muut kivat pikkutavarat ryöpsähtävät ulos. Vetopinjataa voi myös lyödä lyöntikepillä samalla tavalla kuin muita pinjatoita.

Pinjatan halkaisija on noin 48 cm ja siinä on 12 kappaletta vetonaruja. Pinjatan päällä on muovinen lenkki, josta sen saa roikkumaan.

  Tuotteiden saatavuus kaupoissa voi vaihdella nopeasti.

 • Tuotetta on saatavilla
 • Tuote on vähissä
 • Tuote on loppunut
 • Keskusvarasto
 • Tampere
 • Helsinki
 • Turku

Pinjata-traditio

Alunperin pinjata tehtiin savesta ja sen mallina oli perinteisesti seitsenhaarainen tähti. Nykyään pinjata voi olla vaikkapa eläimen tai kukan mallinen. Meksikossa piñataa leikitään erityisesti joulun aikaan, syntymäpäiväjuhlissa sekä toukokuun 5. päivänä, jolloin juhlitaan historiallista taisteluvoittoa. Latinalaisesta Amerikasta pinjatat ovat levinneet Pohjois-Amerikkaan erityisesti lasten syntymäpäiville. Nykyään pinjata-leikki kuuluu myös eurooppalaisiin juhliin, erityisesti Englannissa.

Pinjata-tradition mukaan kuljemme elämässämme silmät sidottuina yrittäen löytää hyviä asioita ja tekemällä paljon töitä sen eteen. Uskonnollisen perinteen mukaan pinjata-tähden seitsemän haaraa symboloivat seitsemää kuolemansyntiä, jotka voittamalla eli lyömällä pinjata rikki saatiin hedelmiä ja muita lahjoja. Toisen version mukaan pinjata on hirviö, joka on varastanut kaikki hyvät asiat ja sitä pitää löydä lujaa, jotta se antaa ne takaisin.

Pinjata-leikin ohjeet

Valmistele pinjata-leikki hyvin ennen juhlien alkua. Varaa pinjatan sisään pieniä karkkeja, pähkinöitä, konfetteja ja pieniä leluja. Aikuisten pinjatassa sisältö voi olla herkkujen lisäksi juhliin sopivaa rekvisiittaa, kuten arpalipukkeita tai hauskoja tehtäviä, joiden tekemiseen vieraat voivat osallistua. Käytä mielikuvitustasi ja täytä pinjata juhlateemaan mukaisesti.

Varaa vahvaa narua pinjatan ripustamiseen. Jos et löydä valmista ripustuspaikkaa pinjatalle, voi kaksi aikuista pitää välissään pitkää narua, josta pinjata roikkuu.

Pyydä osallistujia asettumaan jonoon ja sido ainakin isompien lapsien silmät huivilla. Jos lapsia on mukana leikissä, huolehdi siitä, että muut lapset ovat riittävän etäällä odottamassa vuoroaan lyödä pinjataa kepillä. Jos lapset ovat pieniä (alle 6-vuotiaita), pinjatan rikkoutumista voi avittaa tekemällä siihen viiltoja etukäteen. Lisää hauskuuttta saat leikkiin, jos heiluttelet pinjataa narussa ylös ja alas ja pyörittelet osallistujia ympäri silmät sidottuina.

Kaikki lyövät vuorotellen, ja ennen pitkää pinjata menee rikki ja karkit ja pikkutavarat tippuvat maahan. Pelin henkeen kuuluu, että kaikki menevät yhtä aikaa noutamaan ”saalista”. Jos mukana on pieniä lapsia, huolehdi siitä, että jokainen saa jotakin pinjatan sisältä. Voit antaa jokaiselle lapselle oman nimellä varustetun pussin ”saaliin” säilyttämiseen. Voit myös etukäteen kertoa osallistujille, kuinka monta karkkia ja tavaraa kukin saa ottaa, jotta tasapuolisuus varmistuu ja kaikilla on hauskaa.

Liittyvät tuotteet
Tuotteet jotka saattavat kiinnostaa sinua
 1. Aasi-pinjata sopii syntymäpäiväjuhlien ohjelmanumeroksi!
  Pinjata, Aasi
  19,90 €
 2. Aurinko-pinjata sopii syntymäpäiväjuhlien ohjelmanumeroksi!
  Pinjata, Aurinko
  19,90 €
 3. Tähti-pinjata sopii syntymäpäiväjuhlien ohjelmanumeroksi!
  Pinjata, Tähti
  19,90 €
 4. Pinjata, Prinsessalinna
  Pinjata, Prinsessalinna
  Alennushinta 14,92 € Normaali hinta 19,90 €
 5. Perhos-pinjata sopii syntymäpäiväjuhlien ohjelmanumeroksi!
  Pinjata, Perhonen
  19,90 €
© Punanaamio 2020